Ziekenhuizen
Door: Max Van Eys
Blijf op de hoogte en volg Max
06 Mei 2007 | Nederland, Amsterdam
Lieve vrienden en familie en bekenden,
Net als andere zondagen luister ik al jaren naar de radio vanaf 07.00 uur 's morgens en wel naar het programma DE ANDERE WERELD http://www.deanderewereld.nl
Een stukje van deze website druk ik onderstaand af en het ging over de dodenherdenking en Andre Manuel de colomnist had het over de gebruikelijke dodenherdenking van 4 mei elk jaar, maar dat niet stil gestaan werd bij het aantal doden wat louter door medische fouten (1 op de 25 patienten) in Nederlandse ziekenhuizen plaatsvindt.
Maandagmiddag 7 mei aanstaande - 7 mei 2007- moet ik na de goede controle eind november 2006 waarbij de longen vochtvrij en gaaf werden gezien, het hart in rust (de hartritme stoornissen waren compleet opgelost en verdwenen) en er verder geen sprake was van een tumor (wel het geval bij een thoraxfoto in februari 2007 toen de fatale longkanker met uitzaangen werden geconstateerd) voor controle komen bij een der cariologen op de poli in Utrecht, dus niet meer de maandelijkse checks bij de hartfalenpoli in Zeist.
Is er iemand die in de gelegenheid is om mij daar naar toe te vervoeren en weer terug naar huis, want de vaste rijdster naar dit soort happenings Marianne van Z. viert dan namelijk haar verjaardag. Laat mij even weten en bel mij op 030-8891722 (de landline-phone) of op 06-40142454 (mobile phone). Ik moet er om 16.30 uur zijn. Het is belangrijk dat ik ga allereerst om toch onder controle te blijven ondanks het feit dat ik op grond van mijn Decreet gestopt ben met die medicatie van destijds (6 tabletten per dag). Ik slik wel een vochtafdrijftablet Furosemide en de bloedverdunners maar niet de andere medicatie wat ook puur gif is en ondermijnend is voor de organen en voor het goed functioneren van het immuunsysteem . In het bericht over de reguliere geneeskunde had ik daarom een verwijzing naar een website toegevoegd http://www.healthangel.nl/default.asp . Ik wil de cardioloog op de hoogte brengen van mijn decreet.
Kijk ook naar de site van Truus ter Haar http://www.weerbeterworden.nl
In mijn situatie ben ik wel dankbaar geweest voor het ingrijpen door de medische wereld op 25 augustus 2005. Ik zou na een noodzakelijke check bij een antroposofisch artse opgenomen worden in het Diaconessenhuis in Zeist en op weg daar naar toe stond het stil en kreeg ik ook een hartinfarkt (bleek allemaal later). Een trouwe vriend van mij reed mij en door zijn optreden heb ik het leven gered. Ik heb daar toen 37 dagen gelegen en er zijn geen behandelingen geweest alleen pas na 3 weken werd voorzichtig gestart (na het leegpompen van ontstaan vocht) met diverse onderzoekingen.
Nu de tekst van Andre Manuel zoals verwoord werd in de column van vandaag. Trouwens hele leuke uitzendingen om naar te luisteren de hele zondagochtend.
Aan de Grond
Columns archief Andr Manuel
Een volk dat voor chirurgen zwicht
Van alle Nederlanders die jaarlijks sterven in ziekenhuizen overlijdt er n op de vijfentwintig door medische fouten. Dat zijn 1.735 pati nten. Laten we zeggen dat deze situatie al enige tijd bestaat, zeg vanaf 5 mei 1945, dan is het totale aantal sterfgevallen sinds het einde van de oorlog honderdzevenduizendvijfhonderdenzeventig. Nu niet meteen allemaal in paniek raken en de geplande heupoperatie, de liposuctie of het dotteren afbellen. De kans dat u het overleeft is nog altijd groter dan de kans die je loopt om in Macedoni te worden doodgereden door een decadente miljonair in een Porsche.
Wel lijkt het me raadzaam om - voor u op de operatietafel belandt - even te controleren of alle stekkertjes er wel in zitten en er geen brandgevaarlijke situaties in de operatiekamer te vinden zijn. Een wat laconieke chirurg vertelde me dat de gemiddelde bakker ook wel eens een broodje in de oven laat verbranden en dat zoiets nu eenmaal het risico van het vak is. Dat snap ik ook wel, maar mocht ik onverhoopt onder zijn mes belanden zal dat zijn zonder enige vorm van narcose en de brandblusser bij de hand. Het onderzoek naar de medische missers vermeldde ook nog bijna terloops dat 30.000 pati nten vermijdbare schade oplopen. Zeg maar het verkeerde been eraf, het wegsnijden van aambeien waar de pati nt slechts aan zijn amandelen moest worden geholpen, een staaroperatie voor iemand met slechte heupen, een jonge vrouw die in een rolstoel belandt omdat de dienstdoende chirurg te lui was om de pati nte even op haar rug te draaien - "Ik dacht dat ik er zo ook wel bij kwam" - en dan zwijgen we maar over mijn ome Herman die na een opname waarin hij zou worden behandeld voor zwemmers-eczeem, terugkeerde in de familie als tante Hermien.
Vanaf de Tweede Wereldoorlog zijn er dus n miljoen achthonderdzestigduizend gewonden gevallen in onze vaderlandse hospitalen. Misschien is het een idee om daar de volgende vierde mei eens bij stil te staan. Ik las ergens dat de kransen die gelegd zijn op de Dam ter ere van de ontelbare oorlogsslachtoffers 24 uur per dag moeten worden bewaakt omdat ze anders wel eens gebruikt zouden kunnen worden om mee te voetballen. Een uitstekend initiatief. De voornamelijk Marokkaanse jeugd zou zich tijdens deze plezierige bezigheid weleens lelijk kunnen blesseren. En alles wat kan worden gedaan om te voorkomen dat nog meer mensen in onze ziekenhuizen moeten worden opgenomen is natuurlijk mooi meegenomen.
Manuel beschrijft de werkelijkheid zoals deze ten diepste in zichzelf is en zoals die zich aan hem voordoet. Veel mensen beschouwen hun (eigen) wereld als een soort Keukenhof waar de mooiste bloemen (lijken te) bloeien. Als iemand daar gelukkig van wordt: wie zou je dat willen ontzeggen?
Maar Manuel, die door diezelfde tuin loopt, heeft de hinderlijke eigenschap niet naar de bloemen te kijken of de bloesem op te snuiven. Hij kan het niet laten om de stenen op te tillen waar de bezoekers over lopen en te zeggen: kijk, hier nou eens! En daar toont zich een heel andere wereld, de wereld van insecten, torren, wormen en maden, het gevecht op leven en dood, de geur van bederf.
Meer over Manuel
Speeldata nieuwe show 'Burger'
Website Andr Manuel
Archief Aan De Grond
(jaargang 1 tot en met 3)
===========================================================
LIEVE VRIENDEN DUS WIE IS BEREID OM OP EN NEER MET MIJ NAAR HET DIACONESSENHUIS TE GAAN OP MAANDAGMIDDAG, WAAR IK OM 16.30 UUR MOET ZIJN. DUS IK STEL ME ZO VOOR OM 15.30 UUR VERTREK UIT HOUTEN EN WEER TERUG IN HOUTEN (MOGELIJK OP DE TERUGREIS FILES) OM CA 17.30 UUR OF 18.00 UUR.
DE CHEMOTHERAPIE DIE IK TOT NU ONDERGAAN HEB IS FNUIKEND GEWEEST VOOR MIJN WEERSTAND EN HET LOPEN IS NU OOK NIET GEMAKKELIJK EN QUA WEERSTAND MAG EN KAN IK NIET MET OPENBAAR VERVOER REIZEN. VERDER BLIJFT BIJ CONTINUERING VAN DE CHEMOTHERAPIE VAN DE KWALITEIT VAN LEVEN NIETS MEER OVER EN DAT HERBOUWT ZICH MOGELIJK NIET MEER.
ALVAST MIJN HARTELIJKE DANK IN DEZE !!!!!!
MAX
ZONDAG 7 MEI 2007 09:02 AM
HOUTEN, RESIDENTIE MELKHOEVE
06 Mei 2007 - 07:13
Lieve Katy (van Broese)
Ik had je gisteren langdurig aan de lijn en ook vanochtend nog. je bent nu vandaag jarig. 64 jaar en ik wenste je al een lang en gelukkig leven in een optimale gezondheid.
Ik wens je een hele fijne dag en merk nu dat de hemel dichttrekt om 09.12 uur maar zal proberen wat mogelijk is om met de familie happening in de botanische tuin vanmiddag ook veel zon te ervaren.
Liefs
Max -
06 Mei 2007 - 08:34
Lizz:
Goedemorgen max! Ik heb geen auto dus geen positieve reactie op je oproep. Ik heb zelfs geen rijbewijs, haha! Wat door de meeste mensen als heel vreemd wordt ervaren in deze tijd.
Kom je niet in aanmerking voor vergoeding van taxivervoer? Zou toch moeten in deze situatie.
ik hoop overigens dat de cardioloog alleen maar goede berichten voor je heeft.
Overigens ben ik van menig dat mensen er goed aan doen om niet voor ieder wissewasje naar het ziekenhuis te gaan! En zeker niet voor onnodige ingrepen. De meeste kwaaltjes gaan namelijk vanzelf weer over. Dat geldt natuurlijk niet voor jouw situatie, max, dit is ernstig en daar moet goed naar gekeken worden. Maar medicatie is en blijft ook een raar ding. Als bij een dubbelblind onderzoek 3 op de 1000 mensen baat hebben bij een bepaald middel wordt het al als werkzaam toegelaten. Maar wat bij de een werkt hoeft dus helemaal niet bij de ander te werken. En dan "gelooft" de reguliere medische wetenschap niet in homeopathie en antroposofie omdat de werkzaamheid niet is aan te tonen?
Je hoeft maar in 1 ding te geloven, max, en dat is in jezelf! Jij weet beter dan welke dokter dan ook wat goed is voor jou.
Ik wens je veel gezondheid en een fijne zondag. Warme straaltjes! Liefs, Lizz -
06 Mei 2007 - 08:37
Lizzy, Lieve Liesbeth
OOk zonder oto benje altijd welkom bij mij . Plek genoeg en de loggia is pas opgeruimd. Maxie -
06 Mei 2007 - 09:04
Lax Prem Shan:
Lieve lieve Max,
Er is vanochtend bij het tempelontbijt notenbrood, gekookt water en nieuwe oude boeken om in te zien. En dan is er nog de frisse wind.
Ik heb geen automobiel voor je. Ik ben mobiel.
Hansa Bu Boei, driemaal diep voor u buigende
Je Shan -
06 Mei 2007 - 09:20
Lizzy, Lieve Liesbeth
07 Mei 2007 - 06:48
Tonnie:
Max, ik hoop dat God je vandaag de juiste Engel heefd gestuurd, om je naar Amsterdam te laten vliegen .Moge de liefde van God je blijfend omringen met Genezende LIEFDE!!
tot in je Genen en weer terug naar de "GEEST" AMEN. P S En Weer OPNIEUW!!!!! -
07 Mei 2007 - 07:06
Max HimSelf:
Lieve Tonnie dus doorklikken op die site naar de boeiende links en ik ga zo fotos wisselen op de pagina.
Max