Nederland geen kultuur ' gore natuur - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van Max Eys - WaarBenJij.nu Nederland geen kultuur ' gore natuur - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van Max Eys - WaarBenJij.nu

Nederland geen kultuur ' gore natuur

Door: Max Van Eys

Blijf op de hoogte en volg Max

06 Oktober 2004 | Mongolië, Ulaanbaatar

In Nederland is alle natuur aangepast en hebben mensenhanden ingegrepen. Dat zegt heel veel over de mensen namelijk dat de mens dat niet respecteert en ver over zijn grenzen gaat. Dat strekt verder dan naar de natuur toe. Dagelijks ervaar ik hoe mensen hier niet met Liefde en Kracht omgaan maar louter bezig zijn om de grenzen van anderen te overschrijden en macht preoberen uit te oefenen en louter manipulerend bezig zijn. Kijk maar eens naar de loei zieke politiek zowel landelijk als in gemeentes.
Ik ben van mening dat het alleen maar gaat om eigen belang. Ik word daar kotsmisselijk van en heb geen vertrouwen meer in de westerse mens.

Daar in mONGOLIE is de aarde niet ziek en zijn het stuk voor stuk goddelijke mensen.

Ik heb weer een paar plaatjes geplaatst en bericht jullie wanneer er weer meer nieuws is.

veel groeten

Max

• 06 Oktober 2004 - 22:55

Hans Ende:

Beste Max,

Hoe heb ik het nou? Was je even in een negatieve bui?

Zelf maak je toch ook deel uit van de westerse cultuur. Je woont in een stad die door mensenhanden gebouwd is op een plek die voorheen groen was. Je maakt gebruik van restaurants, winkels, treinen, die plaats innemen die door de mens is ontnomen aan de natuur. Ik verwijt je niks hoor, veel mensen doen dat en ik ook.

Gelukkig is het in ons land niet mogelijk ongebreideld stukken natuur in te pikken. Mede dank zij de betere politici hebben we in Nederland een zekere mate van natuurtbescherming en ruimtelijke ordening. Wat mij betreft waakt de overheid nog veel meer voor het behoud van de schepping. Maar er zijn maar heel weinig politieke partijen die daarin echt radikale keuzes maken, eigenlijk vooral de Christen Unie en GroenLinks.

Ik zou je aanraden: bemoei je eens met de politiek en kijk of je een bijdrage kunt leveren, want:
    "Als je geen deel van de oplossing bent ben je een deel van het probleem".

Vriendelijke groet,

Hans

• 06 Oktober 2004 - 22:56

Hans Ende:

Beste Max,

Hoe heb ik het nou? Was je even in een negatieve bui?

"Als je geen deel van de oplossing bent ben je een deel van het probleem".

Vriendelijke groet,

Hans