Mongolia & Christelijke Normen en waarden - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van Max Eys - WaarBenJij.nu Mongolia & Christelijke Normen en waarden - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van Max Eys - WaarBenJij.nu

Mongolia & Christelijke Normen en waarden

Door: Max Van Eys

Blijf op de hoogte en volg Max

16 Oktober 2004 | Mongolië, Ulaanbaatar

Ik had onlangs na mijn Mongools Avontuur op een of andere gerenommeerde relatie site een prettige ontmoeting met een zielsverwante die mij er op attendeerde dat wij beiden feitelijk al geruime tijd op weg zijn naar zelfrealisatie.

Als ik goed kijk en op Reading Nivo terugkijk dan staat mijn hele leven na mijn langdurige huwelijk van 1968 tot 1984 waarin ik ook al zoekende was in het teken van de zelfrealisatie en dat kun je alleen maar Zelf doen. Er zijn bepaalde christelijke groeperingen die te weinig inzicht hebben en denken dat Jezus dat doet. Dus A B S O L U U T NIET !!! Want het zit en alles zit in JeZelf. het is een kwestie van ont-dek-ken, herkennen en accepteren en meer NIET !!

Na mijn huwelijk heb ik feitelijk alleen zelfoverstijgende zelfrealisaties gehad want uiteindelijk ben je alleen en dat is goed om dat te weten en te voelen. Ik hang geen godsdiensten of kerkgenootschappen aan, bahhhh weg ermee want alleen maar dogma's en doctrines die je groei beperken. Geen mens en geen kerk kan beoordelen wat mijn Pad is, want dat weet alleen ik diep van binnen. Die godsdiensten en kerken met hun eigen geschapen wetten heb ik al volledig losgelaten en nu de restanten van de ingebakken christelijke normen en waarden, die je afhouden wat je feitelijk vanuit JeZelf zou kunnen doen. Ze zijn dus sterk beperkend en daar pas ik voor. Alles wat voor mijn voeten komt en mij wil beperken is slecht voor mijn groei en moet ik acuut ruimen.

Divinity of everything dat is mijn visie. Alles is even goddelijk en ja voor een zeer geestelijk bekrompen leefgemeenschap als Houten is dat even slikken geweest. God, Tao, Brahman noem maar op je bent HetZelf in je eigen geschapen illusie. Ik laat me nu lekker meedeinen op de stroom van mijn Hart mijn eigen onuitputtelijke liefdesstroom.

Mijn reis naar Mongolie is daar heel voedend in geweest. Een land 50 keer zo groot in oppervlakte als Nederland met maar 2,6 miljoen inwoners waarvan de helft in de inmiddels vervuilde hoofdstad Ulaanbatar woont en de overigen her en der in het grote land met genoeg ruimte voor hun eigen zelfontplooiing. Ik ben in de gelegenheid geweest om talrijke ontmoetingen met de Mongoolse bevolking te hebben en qua intelligentie staan ze heel hoog. Direct wezenlijk kontakt met en schone aarde, prachtige dieren om hen heen, zoals paarden en kamelen en het was goed om dat een periode tot heel diep in mij in te laten werken. Beter dan een vakantie naar een of ander algemeen toeristen gebied. Deze ervaring pakt niemand mij ook meer af !!

Free Max
zaterdagmorgen, Oct 16, 2004 11:50 am

Speciale groet aan mijn vriend Martin Mc C.